logo

Mimel si prevzal z rúk prezidenta SF ocenenie za sezónu 2019/2020

streda, 10.06.2020|Posledná aktualizácia 10.6.2020 20:52

Futsalový klub Mimel Lučenec sa stal víťazom Varta futsal ligy

Súťaž sa z objektívnych dôvodov nedohrala, ale Mimel ňou kráčal neohrozene. Lučenčania neprehrali počas minulej sezóny ani jeden zápas. Malé zaváhanie však prišlo na palubovke Banskej Bystrice, kde Lučenčania remizovali s domácou Mibou. Najlepšími strelcami sa stali Ricardo Sobral a Matheus Ferreira, obaja strelili zhodne po 22 gólov. Medzi užitočných hráčov Lučenca však patrili najmä Rafael Durval a Jakov Grcič. Za najlepšieho hráča minulej sezóny označili Lučenčania a futsalová verejnosť Petra Serbina, ktorý od sezóny 2014/2015 zaznamenal 108 gólov v 101 stretnutiach.


Pohár a medaile prišiel Lučenčanom odovzdať prezident Slovenského futsalu Dušan Dobšovič. Nechýbali ani predstavitelia mesta. Primátorka Alexandra Pivková a zástupca primátorky Pavol Baculík.

Alexandra Pivková podporuje šport v meste. „Zvlášť v dnešných časoch potrebujú športové kluby a športujúca mládež našu podporu. Úspechy ktoré dosiahli naši lučeneckí futsalisti z klubu Mimel, sú pre nás odkazom, že sa ich oplatí podporovať.“

Nová sezóna predstavuje pre Mimel Lučenec veľkú výzvu. Klub si zahrá okrem domácej súťaže aj Ligu majstrov. V kabíne veria, že sa situácia okolo koronavírusu upokojí, aby mohli povolať aj hráčov z Brazílie. Podľa Milana Kamenského má klub pripravené viaceré možné scenáre.

Počas budúcej sezóny budeme pokračovať pod komerčným názvom Mimel Lučenec, nakoľko sponzoring zo strany tejto firmy zostal v plnej výške. Dnes už viem povedať, že spoločnosť KAM Rent ostáva taktiež. Ostatných sponzorov ešte nemáme dotiahnutých. Nevieme s akou podporou môžeme rátať zo strany mesta, takže náš rozpočet na budúcu sezónu ešte nie je finálny,“ upresnil Milan Kamenský.


Mimel Lučenec chce mať profesionálny štatút

Mimel Lučenec sa už pár rokov snaží o dosiahnutie štatútu profesionálneho klubu. „V minulosti to bolo finančne nerealizovateľné. Slovenský futbalový zväz pýtal od profesionálnych klubov zábezpeku vo výške 12 000 € a hráči museli byť riadne vedení zamestnanci. Aktuálne zväz rokuje o zmiernení týchto podmienok. Na stole je viacero variant. Veríme, že sa to podarí čím skôr dotiahnuť do úspešného konca,“ ozrejmil prezident klubu.

Amatérske zmluvy platia len v rámci Slovenskej ligy. „V našom mužstve vychovávame mladých a nádejných domácich hráčov, ale aj legionárov. Pripadáme si na smiech, keď sa hráči po sezónu rozhodnú zmeniť klub a nám ani nezavolajú. O tom, že za daného hráča nedostaneme vôbec nič ani nehovoriac. Profesionálne zmluvy by pre nás tento problém vyriešili,“ prezradil prezident Mimelu Lučenec.

Mimel prihlási do súťaže novú mládežnícku kategóriu

Podľa slov Milana Kamenského v klube pokračujú v práci s mládežou. Pre mladých chlapcov z Lučenca a jeho okolia je futsal stále viac atraktívnejší. „Pokračujeme v práci s juniormi. Ak sa nám všetko podarí zrealizovať, tak už nebudeme mať len mužstvo U-20, ale aj U-17.“

Marián Berky verí, že v horizonte piatich rokov budú v Lučeneckej aréne hrať kvalitní domáci odchovanci. „Trénujem chlapcov futbal a na ich reakciách je vidieť, že majú záujem aj o futsal. Príde čas, keď si budú musieť vybrať, aby sa boli schopní riadne vyprofilovať.“

Všetci slovenskí hráči zostávajú

Mimel Lučenec ráta do budúcej sezóny s viacerými možnými scenármi. „Zatiaľ nemáme vysporiadaný rozpočet a nevieme ako to bude s hráčmi z Brazílie. Všetci slovenskí hráči zostávajú. Naďalej rátame s chorvátskym reprezentantom Jakovom Grcićom. Kontaktovali sme už aj viacerých výborných slovenských hráčov. Nie je to však dotiahnuté na 100 percent, takže zatiaľ nebudem konkrétny,“ uviedol Milan Kamenský.

Liga majstrov bude možno opäť v Lučenci

Mimel sa bude snažiť zorganizovať ligu majstrov v domácej ARENE. „Je to veľká reklama pre mesto, ale aj pre klub samotný. Treba si uvedomiť, že je to udalosť, ktorá nie je každodenná. Počas vyhodnotenia ročníka sme sa rozprávali so zástupcami agentúry, ktorá nám pomáhala s organizáciou aj minule. Robíme postupné kroky, aby sa to podarilo, UEFA však stále nevydala oficiálne termíny zápasov,“ vysvetlil prezident klubu.

Samotný tím skladá tréner Marián Berky. „Všetko závisí od žrebu a od toho, do akej skupiny sa dostaneme. Môžeme hrať predkolo so slabšími súpermi alebo hlavné kolo, ktoré je rozdelené na dve skupiny. Prestížnu A, z ktorej postupujú tri mužstvá a slabšiu skupinu B, z ktorej postupuje jeden tím. Osobne by sa mi páčilo, keby sme hrali s lepšími súpermi, mohli by sme si tak zahrať napríklad proti Barcelone, Sportingu či Parížu.“

Reštart Varta futsal ligy

Najvyššia futsalová liga mala po odstúpení klubu Pinerola počas minulej sezóny iba 7 účastníkov. „Mám informácie, že je záujem zo strany viacerých mužstiev o vstup do najvyššej futsalovej súťaže. Verím, že budúcu sezónu bude mať 10 účastníkov, aby sa liga mohla odohrať v pôvodnom formáte,“ uzavrel Milan Kamenský.



článok redakčne spracoval Filip Mózer

Fotogaléria




Mohlo by vás zaujímať

Smutná správa z Prešova

7.5.2021

Úradná správa SF č. 18

12.3.2021

Futsal Cup 2021

12.3.2021

Titul Hráč mesiaca putuje do Lučenca

9.12.2020

Hráč mesiaca október

20.11.2020

Najkrajší gól mesiaca október strelil Wellington

19.11.2020

Gól mesiaca október

11.11.2020

LIVE: TNF PRIEVIDZA - FUTSAL TEAM LEVICE (TV ESO)

10.10.2020

LIVE: FUTSAL TEAM KOMÁRNO - ŠK MAKROTEAM ŽILINA (HUSTE.TV)

9.10.2020

LIVE: MIMEL Lučenec - Ridop MIBA Banská Bystrica

9.10.2020

LIVE: MŠK ŽILINA FUTSAL - MŠK MAYERSON NOVÉ ZÁMKY (TV ESO)

9.10.2020

Všetky stretnutia 3. kola Varta Futsal Ligy v live prenosoch

7.10.2020