logo

Preview 1. kola Varta Futsal ligy 2020/2021: Mimel hostí Levice, Ridop MIBA Banská Bystrica cestuje do Žiliny

štvrtok, 24.09.2020|Posledná aktualizácia 24.9.2020 21:57

Hráči aj fanúšikovia sa dočkali. Sezóna 2020/21 vo Varta futsal lige odštartuje už tento piatok (25.9.). Prvé stretnutie odohrá v priamom prenose Huste.tv o 19:00 h. Mimel Lučenec proti Futsal Team Levice. V sobotu v priamom prenose na TV ESO uvidíte duel medzi TNF Prievidza a MŠK Žilina FUTSAL.


Po dlhej koronapauze sa otvoria brány športových hál a futsaloví priaznivci budú môcť konečne sledovať ligový futsal, aj keď za sprísnených epidemiologických opatrení. Vedenie SF pripravilo viacero noviniek a verí, že fanúšik futsalu si príde na svoje: "Všetci sa tešíme na úvodný výkop novej súťažnej sezóny. Aj keď súčasné podmienky neprajú športu, všetci sme pripravení zabojovať o fanúšika na tribúnach i pred obrazovkami. Pripravili sme viacero najmä marketingových noviniek... Popri vysielaní priamych prenosov na TV ESO, rozširujeme vysielanie aj na ďalšom médiu, ktorým je známe HUSTE.TV, a tak na svojich obrazovkách fanúšik nájde ďaleko viac futsalu. Navyše absolútne všetky stretnutia budú spracovávané prostredníctvom alikácie SPORT.VIDEO a fanúšik si v reálnom čase nájde highlighty z každej športovej haly. Reporty z ligových stretnutí si budeme môcť nájsť nielen na našej oficiálnej webovej stránke, ale aj na známom športovom portále SPORT.SK. Veríme však, že priaznivci si nájdu v prvom rade cestu do športových hál, aj keď v obmedzených kapacitách. V tejto súvislosti prosíme každého návštevníka našich ligových stretnutí, aby dodržiavali pokyny správcov hál ako aj organizátorov stretnutí z radov našich klubov. Všetci chceme hrať a dohrať, aby sme v máji mohli titulom Majster Slovenska honorovať toho najlepšieho z najlepších." konštatuje prezident SF Dušan Dobšovič.

Sme na prahu zaujímavej súťažnej sezóny 2020-2021, v ktorej popri štyroch našich ligových súťažiach budeme s napätím sledovať aj tri kvalifikácie našich reprezentácií o postup na vrcholné európske šampionáty. Držať palce budeme aj víťazovi vlaňajšej nedokončenej sezóny Mimelu Lučenec v novom "koronovom" formáte Ligy majstrov. Prezident SF v tejto súvislosti dodáva: "Verím, že za tých pár hodín zostávajúcich do štartu nového súťažného ročníka, nám už nič nezabráni odohrať kompletné úvodné kolo Varta Futsal Ligy 2020/2021. Sedem športových hál a osem zúčastnených klubov je pripravených po dlhej pauze bez súťažných stretnutí privítať fanúšikov a prezentovať, že futsal je krásny šport. Poprajme si spoločne úspešný vstup do sezóny, počas celého športového roka veľa zdravia, žiadne zranenia, žiadne korony, mnoho gólov a pekných akcií, a v neposlednom rade len samých spokojných hráčov, funkcionárov i fanúšikov."

Mimel Lučenec – Futsal Team Levice

Mimel Lučenec
25.09.2020
19:00
ŠH ARENA (Lučenec)
8 - 2
(4:0)
Ukončené
250 divákov
Futsal Team Levice

Priamy prenos: huste.tv

Najväčším ašpirantom na titul bude znova tím z Lučenca. Mimel medzi sezónami opustilo kvarteto hráčov Olinha (bez klubu), Caio Cesar (Boca Juniors Krupka), Ricardo Camara (Újpest) a Matheus Ferreira (Bielsko-Biala), ale výraznými posilami sú hlavne slovenskí reprezentanti Matúš Kyjovský (Ridop MIBA Banská Bystrica) a Martin Smeřička (SK Slavia Praha), ktorých doplnil dobre známy Brazílčan Petterson Bruno (Haladász). Na Slovensku ale ešte nie je, čo neplatí o jeho krajanovi Josém Wellingtonovi. Lučenec odohral tri prípravné stretnutia, preverili ho hlavne slovenská seniorská reprezentácia a Podpor Pohyb Košice.

V úvode ročníka sa však Mimel nemôže spoľahnúť na svoju fanúšikovskú základňu, nakoľko všetci sa na stretnutie vzhľadom na opatrenia nedostanú: „Tešíme sa, že konečne po šiestich mesiacoch začne sezóna a nastúpime na súťažný zápas, aj keď za prísnych bezpečnostných opatrení. Nič to nemení na situácii, že sa budeme snažiť vyhrať každý jeden zápas a dôkladne sa budeme pripravovať na zápasy v Lige majstrov. Dôležité bude, aby sa situácia ohľadom koronavírusu zlepšila, aby nás naši fanúšikovia mohli chodiť podporovať čo najväčšom počte,“ želá si kapitán tímu Attila Fehérvári: „Všetci sa tešíme na prvý zapas po dlhej dobe, od hráčov očakávam profesionálny prístup a predvedený výkon hodný majstra. Chceme vyhrať a predviesť fanúšikom krásne kombinácie,“ doplnil tréner Marián Berky.

Levice to mali pred rokom rozohraté dobre, keď vyhrali prvé stretnutie štvrťfinálovej série proti Makroteamu a pokojne sa mohli pozrieť medzi štyri najlepšie tímy. Potom však prišiel koronavírus a sezóna bola ukončená. Mužstvo z južného Slovenska však ostalo pokope, takže znova môže zamiešať karty. Navyše, posilou je Patrik Chamila a záujem opäť hrať prejavil aj navrátilec Marek Janček. V úvodnom kole však Levičania môžu na palubovke silného Lučenca iba prekvapiť: „Hneď v prvom kole sa predstavíme u najväčšieho ašpiranta na titul. Zápas nás čaká ťažký, navyše je to prvé kolo, takže očakávam nepresnosti v hre. Každopádne, ideme do Lučenca zabojovať. Touto cestou pozývame všetkých, ktorí sa nemôžu zápasu osobne zúčastniť, aby sledovali online prenos na huste.tv,“ hovorí tréner Pavol Gabaš.

„Na prvé kolo cestujeme na horúcu pôdu do Lučenca. Spravíme všetko pre to, aby sme odohrali vyrovnaný zápas a aby sme odtiaľ odchádzali spokojní. Vieme aké má súper kvality, ale môžeme hrať uvoľnene a vychutnať si každú minútu stretnutia. Touto cestou vás pozývam sledovať online prenos tohto stretnutia a verím tomu, že spravíme všetko pre to, aby sme zabojovali o dobrý výsledok,“ nadviazal kapitán Viliam Rakica.

Futsal Team Komárno – MŠK MAYERSON Nové Zámky

Futsal Team Komárno
25.09.2020
20:00
ŠH Komárno (Komárno)
3 - 3
(2:1)
Ukončené
210 divákov
MŠK MAYERSON Nové Zámky

Nováčik z Komárna zažije na vlastnej palubovke veľkú premiéru medzi slovenskou elitou. Cieľom do sezóny je hlavne stabilizovať káder a udomácniť sa v súťaži. Mužstvo chce byť vyrovnaným partnerom každého súpera, no vie, že top tímy sú kádrovo aj rozpočtovo niekde inde. Trénerom sa stal Ladislav Németh, ktorý má skúsenosti s trénerstvom v mestskej futsalovej lige, keď trénoval popredný tím. Má 48 rokov a ešte stále, ak sa dá, je aktívnym futbalistom v okresnej súťaži. Káder je zložený z hráčov, ktorí hrávali mestskú ligu. Futsal Team Komárno spolupracuje aj s volejbalovým tímom VK Spartak UJS Komárno.

„Je prvé kolo, preto by sme chceli hlavne prilákať ľudí do hľadiska, aby si obľúbili futsal v Komárne. Sme nováčik, no chceme ukázať, že sme neprišli do súťaže len do počtu a všetci dúfame, že v derby zápase zostanú všetky body doma,“ verí brankár Lukáš Jurčina: „Hráme historicky prvý zápas v najvyššej súťaži, čiže je tu cítiť určitý rešpekt pred touto udalosťou, no určite súperovi nedáme nič zadarmo. Chceme predvádzať predovšetkým kolektívny futsal, pretože pre mňa pojem jednotlivec neexistuje. Tímový duch a výkon je pre mňa na prvom mieste a verím, že ho v čo najväčšej miere budeme predvádzať aj v úvodnom kole a podarí sa nám ním uhrať prijateľný výsledok,“ vyjadril sa tréner Németh.

MŠK MAYERSON Nové Zámky sa posilnil o duo hráčov - Adrián Procházka, ktorý prišiel z Nitry a Martin Blaho má novú registráciu pre futsal. Mužstvo trénera Petra Gancznera sa pravidelne schádzalo od septembra v rámci dvoch tréningov do týždňa, pričom hráči zarezávali priebežne aj vo svojich futbalových kluboch, kde trénovali aj kondícii, čiže na palubovke bol čas na herné prvky. Novozámčania nakoniec odohrali jedno prípravné stretnutie, proti Ridop MIBA Banská Bystrica prehrali 3:6. Práve s týmto súperom odohrali posledné stretnutie ročníka 2019/20 predtým ako ho ukončila pandémia koronavírusu. MŠK v predošlej sezóne obsadil siedme miesto so ziskom dvanástich bodov za štyri výhry. Raz proti Leviciam a trikrát nad Prievidzou. Výborne sa prezentovali hlavne mladíci ako Boris Druga, Richard Marík či Patrik Molda. Dobrou správou pre celok z južného Slovenska je to, že z tímu neodišla žiadna opora.

ŠK Makroteam Žilina – Ridop MIBA Banská Bystrica

ŠK Makroteam Žilina
26.09.2020
19:00
ŠH Rosinky (Žilina)
1 - 10
(1:3)
Ukončené
100 divákov
MIBA Banská Bystrica

Makroteam pokračuje na ceste dávať šancu mladým hráčom. Veľkou stratou ale určite bude Brazílčan André Luiz, ktorý bol s 30 gólmi najlepším strelcom Varta futsal ligy v minulej sezóne. Posilnil taliansky tím Associazione Sportiva Dilettantistica Futsal Regalbuto. Do konkurenčného celku MŠK Žilina FUTSAL si to nasmeroval Patrik Krištofík. Novicmi v tíme sú mladí Španieli, prišlo trio Moustapha Diakite Djigue (EFS Balaguer), Carlos Cuadrado Holgado (A.S.D. Calcio a Cinque Forlí) a Jesus Rodriguez Ordoňez (A.S.D. Mattagnanese BSL). S novou registráciou do kádra vstupujú Erik Kantorík a Michal Michalec, navyše viacero juniorov trénujúcich s A-tímom bude čakať na svoju šancu zahrať si najvyššiu ligu medzi mužmi.

„V minulej sezóne sme s týmto súperom prehrali všetky štyri vzájomné zápasy a máme im čo vracať. Určite nás čaká veľmi ťažký zápas. Navyše oproti minulým ročníkom vstupujeme do sezóny s výrazne omladenou zostavou. Napriek tomu verím, že ak budeme na palubovke bojovať jeden za druhého, tak môžeme bodovať,“ verí kapitán tímu Martin Baláž.

Generálna manažérka klubu Eva Dobšovič Mjartan sa vyjadrila aj k letnej príprave: „Vstupujeme do novej súťažnej sezóny s veľmi mladým tímom a o to viac sa po dlhej pauze tešíme na sobotu. Myslím, že sme absolvovali jednu z najlepších letných príprav za posledné obdobie, chceme preto do sezóny vstúpiť úspešne. Stále sa však učíme, prípravné zápasy nám ukázali, že je na čom pracovať. Banská Bystrica mala v lete svoje problémy, bude to na začiatok tak trochu neznáma. Nič však nepodceňujeme a urobíme všetko pre úspešný prvý krok. V našich vzájomných zápasoch padá veľa gólov, veríme, že viac ich padne do brány hostí.“


Klub spod Urpína mal v lete vážne finančné problémy a reálne hrozilo, že do nového ročníka Varta futsal ligy sa neprihlási. Po dlhých rokoch skončil v pozícii prezidenta klubu Milan Babjak, vystriedal ho Ivan Šimko. Situáciu sa nakoniec podarilo stabilizovať aj vďaka tomu, že prišiel nový sponzor, a tak celý nový názov klubu znie Ridop MIBA Banská Bystrica. Odišli síce tréner Richard Bačo, do konkurenčného Lučenca si to namieril slovenský reprezentant Matúš Kyjovský, brankár Kevin Kollár sa stal hráčom poľských Chojníc a porúčala sa tiež dvojica Martin Péchy - Jakub Kofčák, avšak napriek ponukám zo zahraničia ostáva kapitán a strelecký líder Filip Rafanides, okrem neho aj mená ako Marek Kušnír, Marek Mikulišin, Sebastián Bačo či Michal Čief. Tréner Martin Majling má teda stále kvalitný káder. Mužstvo odohralo v príprave jedno stretnutie, proti Novým Zámkom vyhrali 6:3.


„Našou ambíciou bude predvádzať futsal, ktorý baví divákov, teda útočný. Samotný klub chceme zastabilizovať a postupne, aj s pomocou ďalších partnerov, schodík po schodíku dostať opäť tam, kde sa vďaka Milanovi Babjakovi dostal v minulej sezóne. Po pár zápasoch uvidíme, na čom reálne sme a od toho sa bude odvíjať aj náš cieľ. Avšak, pred každým jedným zápasom máme len jeden cieľ - vyhrať ho,“ tvrdí pre novou sezónou súčasný prezident Šimko:

„Nálada v tíme je dobrá, naďalej sme super partia, aj keď je nás o niečo menej. Síce máme kvalitných hráčov menej, ale veľa kvalitných futsalistov v tíme ostalo, čiže kvalitu stále máme. Budeme sa snažiť dostať sa medzi štyri najlepšie tímy a o dobrý výsledok zabojovať v každom zápase. Ostal nám výborný brankár Marek Kušnír, zápasy bude hrávať aj Marek Mikulišin,“ hovorí Filip Rafanides.


TNF Prievidza – MŠK Žilina FUTSAL

TNF Prievidza
26.09.2020
19:30
CITY Aréna (Prievidza)
3 - 10
(2:4)
Ukončené
100 divákov
MŠK Žilina FUTSAL

Priamy prenos: TV Eso

Prievidza v minulej sezóne základnej časti skončila na poslednom siedmom mieste, teraz budú chcieť zverenci nového trénera Romana Sedlárika skončiť lepšie, nakoľko vyhrali iba jeden zápas a to s Novými Zámkami, na ktoré ale trikrát nestačili s negatívnym skóre 48:124. Aj preto prišlo dosť nových posíl, prievidzských celok vystužili Ľubomír Baško, Juraj Laco, Adrián Kováčik, Andreas Fraňo (všetci hosťovania), Dominik Mokrý (FSC Prievidza), Lukáš Bobek (Ridop MIBA Banská Bystrica), Milan Bitala a Marián Petráš (nové registrácie).

Medzi sezónami odišlo z MŠK Žilina FUTSAL viac hráčov ako tréner Škorec aj vedenie klubu očakávalo. Zahraničné ponuky však nemohli odmietnuť

Matúš Ševčík (SK Interobal Plzeň), Filip Vaktor (SK Slavia Praha), Dominik Ostrák (FC Rapid Ústí nad Labem), Filip Marton (BSF ABJ Bochnia) či Patrik Zaťovič (P.A. Nova Gliwice). Napriek tomu prišli dve kvalitné náhrady v podobe hráčov so skúsenosťami z národného tímu Slovenska, ktorými sú Martin Zdráhal (SK Interobal Plzeň) a Patrik Krištofík (MŠK Žilina FUTSAL). „Šošoni“ avizujú, že už od prvého kola budú dostávať šance aj 16 alebo 17-roční mladíci Ftorek, Jančula, Krško, Martinček, Hazda, Poljak alebo Kaštan.


Program 2. kola

1.10.2020 o 19:30 Futsal Team Levice – Futsal Team Komárno (TV Huste)

2.10.2020 o 20:00 Ridop MIBA Banská Bystrica – MŠK Žilina FUTSAL

2.10.2020 o 20:00 MŠK MAYERSON Nové Zámky – TNF Prievidza

3.10.2020 o 19:00 ŠK Makroteam Žilina – Mimel Lučenec (ESO TV)


Mohlo by vás zaujímať

1.FINÁLE PLAY-OFF: Prvý dramatický duel s Košicami rozhodol domáci Lučenec v závere

4.5.2024

Štartuje FINÁLE PLAY-OFF: Košický Podpor Pohyb vyzve v repríze finále obhajcu MIMEL Lučenec

3.5.2024

PLAY-OFF 2.semifinále: MIMEL prvým finalistom, Levice vrátili sériu späť do Košíc

27.4.2024

PLAY-OFF 1.semifinále: Víťazné vstupy Lučenca a Podpor Pohybu Košice, favoriti nezaváhali

24.4.2024

Štartuje semifinálová séria play-off Niké Futsal Extraligy zápasmi v Lučenci a Košiciach

19.4.2024

Nominácia reprezentácie do 17 rokov na kontrolný zraz v Poprade

19.4.2024

Futsal Fever Days: Česko s dvomi víťazstvami, Maďarsko získalo bod po remíze so Švédskom

18.4.2024

TOP FUTSAL 2023: Anketu najlepšieho futsalistu ovládol opäť Tomáš Drahovský

15.4.2024

Slováci si na turnaji Futsal Fever Days napravili chuť víťazstvom proti Maďarsku.

13.4.2024

Slováci na úvod Futsal Fever Days pohľadli Švédom, duel dvoch polčasov pre Severanov

13.4.2024

Slovákov čaká vstup do turnaja Futsal Fever Days v Šamoríne proti Švédsku

12.4.2024

PLAY-OFF 3.štvrťfinále: Levice vyzvú v semifinále Košice, Pinerola vydrela postup v Prievidzi

9.4.2024